torsdag 4 februari 2016

Du får betalt för att läsa det här

Med största sannolikhet är du ansvarig för IT och säkerhet i din verksamhet, och någon betalar dig för att hålla dig uppdaterad om nya och bättre IT-säkehetslösningar.

För många år sedan arbetade jag själv som IT-ansvarig på ett företag med 150 användare. När jag anställdes var IT-miljön eftersatt och omodern. Istället för VPN-kopplingar hyrde företaget dyra dedikerade förbindelser och istället för spamfilter i molnet användes en slö antispam-mjukvara på e-postservern.

Kontakten med säljare och leverantörer blev snabbt en viktig del i mitt arbete att förnya IT-miljön. Jag fick betalt för att hålla mig uppdaterad. Efter några år började mitt arbete ge resultat. Sänkta kostnader, effektivare system och högre säkerhet.

När jag tänker tillbaka på de leverantörer som hade mest framgång i sitt uppvaktande märks tre tydliga faktorer:


  • Förmedla det initiala budskapet snabbt och begriplig
  • Tydligt förmedla prisbild och kostnader
  • Möjlighet att utvärdera och testa lösningen


Detta har jag tagit med mig i min roll som VD på WeCloud. Men nu är det ombytta roller. Det är jag som är leverantör och du som är kund. Det är jag som ska förmedla vårt budskap och det är du som får betalt för att hålla dig uppdaterad. 

Det finns otvivelaktigt stora fördelar med molnbaserad IT-säkerhet, så jag hoppas att du vill lyssna lite extra noga nästa gång vi på WeCloud vill berätta om nyheter och smartare lösningar! 

Hör gärna av dig till mig om du tycker annorlunda, eller har förslag på hur man som leverantör förmedlar värdet på bästa sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar