onsdag 7 december 2016

E-postens sista tid

Vi har skickat e-post till varandra i mer än 30 år. Teknologin är omodern och kan enkelt utnyttjas för bedrägerier, sprida skadlig kod och andra dumheter. Trots detta är alternativen få och vi fortsätter använda e-post i allt större utsträckning.

E-post har blivit ett naturligt sätt att kommunicera, både professionellt och privat. Tekniken kommer med största sannolikhet att användas ett bra tag till. Den standard som vi använder för att skicka och ta emot e-post utvecklades redan 1982. Sedan dess har mindre förändringar och tillägg gjorts, men i grund och botten är protokollet detsamma som den varit från allra första början.

E-post har länge utnyttjas av kriminella, vars metoder blivit allt mer sofistikerade. Dessvärre har utvecklingen av innovativa säkerhetslösningar för e-post stannat av de senaste åren. Möjligen beror det avtagande intresset för e-postsäkerhet på att vi - även om det fortfarande är långt borta - börjar skymta slutet för e-post som kommunikationsmedel. E-postsäkerhet har nått höjdpunkten på sin produktlivscykel.

Ärligt talat är det inte särskilt sexigt att arbeta med teknik som är mer än 30 år gammal och som, enligt många, redan lever på lånad tid. Vi på WeCloud är dock övertygade om att behovet för smartare e-postsäkerhet kommer att finnas kvar ett bra tag till, trots att marknaden för e-postsäkerhet inte längre växer. Alltså utvecklar vi enträget vår lösning för att möta de ständigt föreänderliga hoten mot en säker e-posttrafik för våra kunder.

Den senaste versionen av WeCloud EmailSecurity innehåller flera unika teknologier som hjälper dig att stoppa både bedrägerier och skadlig kod. Bland annat har vi implementerat en teknik som analyserar din e-post med 10 nya antivirusmotorer, samt en ny funktion för att identifiera så kallade "VD-bedrägerier".

Under december månad håller WeCloud webinarier för dig som vill veta mer om hur du, med enkla medel kan upprätta SPF-records för din e-postdomän, och om andra preventiva åtgärder för att minska riskerna med e-post. Låt oss hjälpas åt att göra e-postens sista tid till en säker tid!

God jul & Gott nytt år!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar