fredag 26 maj 2017

Hackarna tar inte semester

Förra sommaren gick de flesta av oss på semester utan att oroa oss för ransomware och e-postbedrägerier. Men under året som gått har allt för många fått närkontakt med Cryptolocker, WannaCry, förfalskad e-post och annat otyg. De tidigare osynliga hoten har blivit tydliga och orsakar stora störningar i både små och stora verksamheter.

Sedan förra sommaren har allt för många verksamheter fallit offer för ransomware och e-bedrägerier. Utvecklingen har gått fort och de kriminella har snabbt lyckats tjänat stora pengar som motiverar dem att fortsätta utveckla nya och allt mer avancerade attacker.

Verkligheten har förändrats radikalt på mycket kort tid och den tidigare så teoretiska hotbilden har nu realiserats och hamnat högt på dagordningen. Ingen kan längre stoppa huvudet i sanden. Har man inte sett över sina säkerhetslösningar och hur de hanterar den moderna hotbilden är det hög tid att göra det nu.

De flesta verksamheter har idag antivirus, e-postfilter och webbfilter på plats. Det är grundläggande IT-säkerhetslösningar som är absolut nödvändiga för att minska riskerna. Sämre är det tyvärr med underhåll, uppdateringar och anpassningar av lösningarna för att adressera de nya och moderna hoten.


Få områden utvecklas snabbare än skadlig programvara. Bara under dina kommande semesterveckor kommer angriparna hitta flera nya säkerhetshål att utnyttja, släppa tusentals nya skadliga koder, och utveckla nya angreppsmetoder. Just därför växer intresset för underhållsfria molnbaserade säkerhetslösningar, som dygnet runt övervakas och uppdateras av erfaren personal med säkerhet som högsta fokus.

Försäkra dig om att dina IT-säkerhetssystem inte tar semester bara för att du eller dina kollegor njuter av några semesterveckor. Kontakta oss på WeCloud så berättar vi mer om fördelarna med att flytta antivirus, webbfilter och spamfilter till molnet.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar