onsdag 21 september 2016

Sent ska syndaren vakna

Under allt för många år har antivirusbranschen malt på i samma gamla hjulspår. Samma ineffektiva teknik har använts om och om igen med nya skal. Under det sista året ser det ut som om branschen har vaknat och allt fler visar intresse för nya innovativa säkerhetslösningar.

Sent ska syndaren vakna! Redan för fyra år sedan skrev jag en artikel i Ny Teknik om utmaningarna i antivirusbranschen. Tyvärr skulle det skördas många offer för ransomware och annan otäck malware innan branschen vaknade på allvar och insåg begränsningarna i de traditionella antivirussystemen.

Det senaste året har vi äntligen sett hur ny och smart teknik börjat tas i bruk i större skala. Inte minst har WeCloud's molnbaserade säkerhetslösningar fortsatt ta marknadsandelar och vi har mer än dubblat omsättningen sedan vi introducerade marknadens första riktiga "next-generation antivirus"

Samtidigt som konkurrensen från nytänkare i branschen innebär en tuffare marknad för WeCloud så bevisar det att vårt koncept håller och att de traditionella lösningarna är på väg bort. Att nya och smartare antiviruslösningar får allt större uppmärksamhet är ett gott tecken då det också betyder att IT-chefer runt om i Skandinavien nu insett att de traditionella lösningarna inte längre ger tillräckligt skydd.

WeCloud har arbetat med nya och innovativa säkerhetslösningar sedan 2010 och när resten av branschen börjar vakna till liv är jag övertygad om att vi har ett viktigt försprång; våra lösningar är vid det här laget väl beprövade och har bevisat sig vara både smidiga och effektiva i praktiken. 

Jag välkommnar med glädje alla som har något nytt att erbjuda i säkerhetsbranschen, men det är inte alltid helt enkelt att avgöra om nya lösningar är tillräckligt mogna och beprövade. Många av de officiella tester och benchmarks, som idag finns tillgängliga för IT-säkerhetsprodukter, är anpassade för traditionella lösningar och ger ofta en missvisande bild av hur nya "next-generation antivirus" faktiskt fungerar.  Läs gärna mer om antivirus-tester här.

Precis som när WeCloud tar in nya funktioner, tillverkare eller tjänster, är praktiska tester extremt viktigt - lösningen ska ju inte bara fungera i teorin - utan också i våra egna nätverk och produktionsmiljöer. 

Om du inte redan utvärderat WeClouds innovativa säkerhetslösningar för antiviruse-postsäkerhet eller webbsäkerhet är du välkommen att ta kontakt med mig och mina kollegor - men glöm inte att fråga efter referenser som aktivt använder lösningarna i produktionsmiljö!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar